Wat zijn spataderen

Spataderen zijn verwijde aderen, die meestal in de benen voorkomen en die hun elasticiteit verloren hebben. Spataderen kunnen ook inwendig aanwezig zijn, deze kan men dus niet zien, maar men heeft wel de bijbehorende klachten. Ze zijn herkenbaar aan hun blauwe kleur. Bovendien zijn ze ten opzichte van gewone aderen vaak sterk verdikt en gekronkeld. Spatadertherapie is voor bijna iedereen geschikt

De klachten

*Gezwollen voeten, enkels en benen vooral na lang staan
*Moe, zwaar, stekend of jeukend gevoel
*Kramp in benen of kuiten
*Rusteloze benen( restless legs)

Spataderen kan iedereen krijgen, maar vaak is erfelijke aanleg ook de oorzaak. Bij zwangere vrouwen komen spataderen vaker voor door de zwangerschap.

Voor wie

Spatadertherapie is voor iedereen die last heeft van spataderklachten en/of een slechte doorbloeding in de benen. Door de behandeling wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Het dragen van steunkousen is vaak niet meer nodig. Opereren of inspuiten is niet meer nodig of kan worden beperkt/uitgesteld. De behandeling is pijnvrij en wordt als zeer aangenaam en ontspannen ervaren. Spatadertherapie is een alternatief voor reguliere behandelmethoden. De therapie richt zich op het verbeteren van de bloeddoorstroming en afvoer van afvalstoffen in de benen.

Duur 60 minuten, kosten € 60

Kosten intakegesprek: €15

Wil je meer weten over Spatadertherapie, of wil je een afspraak maken? Neem contact op