Magnesium behandelingen

  • Deels of totale lichaamspakking met een infrarood bodywrap
  • Magnesiumvoetenbad

Magnesium speelt een cruciale rol bij talloze lichaamsprocessen. Zo zorgt het voor het goed functioneren van meer dan 300 enzymatische processen in ons lichaam, het is nodig voor de energiestofwisseling, voor de overdracht van zenuwprikkels en voor de opbouw van botten en tanden. Magnesium reguleert het hartritme en de bloeddruk. Het zorgt voor een algehele ontspanning, het wordt ook wel het ‘anti-stress’-mineraal genoemd.

Meer dan 80% van de mensen hebben een tekort aan magnesium. Dit kan komen door voedingsgewoonten, stress, het gebruik van medicijnen, alcohol en nicotine, maar ook door intensieve sport, zwangerschap en hogere leeftijd vragen naar meer magnesium. Een tekort kan leiden tot allerlei klachten, zoals: slapeloosheid, onrust en nervositeit, spierkramp, vermoeidheid, hartritmestoornissen, hoofdpijn, depressie, verhoogd cholesterol gehalte en botontkalking. overgevoeligheid,angsten en…. stress. En juist stress vreet magnesium, waardoor je gemakkelijk in een vicieuze cirkel terecht komt. Magnesium kan ook veel betekenen voor klachten zoals fybromyalgie, psoriasis en voor kinderen met ADHD. Met behulp van een vorm van iriscopie, anamnese en spiertesten kan een eventueel magnesium tekort worden vastgesteld. Dit in combinatie met eventuele klachten.

Deels of Gehele pakking.

Een deel of gehele pakking met magnesium gel van 40 minuten zorgt voor een directe opname van magnesium via de huid. Aangetoond is dat opname via de huid (transdermaal) heel effectief is en het verteringskanaal ontziet. Tijdens de pakking wordt deze ‘pure’ magnesium opgebracht op het lichaam. Bij de voeten wordt een extra laagje gel aangebracht, vanwege de snelle opname. De magnesiumchloride is afkomstig uit de Zechsee en tot een gel gemaakt. Deze gel bevat een hoge concentratie magnesium-chloride(30%). Voor thuis krijgt u magnesiumvlokken mee. Hiermee neemt u 2x per week een voetenbad.

Na 2 weken volgt nu een tweede pakking. Na overleg bekijken we de resultaten in overeenstemming met de verwachtingen. Vier weken na de start van het behandelplan volgt er een evaluatie van de behandelingen en bespreken we of er een vervolgbehandeling nodig is.

Magnesiumpakking 40 min.( zonder massage) hele lichaam € 50
Magnesiumpakking ( zonder massage) lichaamsdeel € 25

Magnesiumpakking met 25 min. massage € 70

Massage  met magnesium 25 min. € 40
Massage  met magnesium 45 min. € 60

Massage met magnesium 60 min. € 75

Kosten intakegesprek: € 15

 

Wil je meer weten over Magnesium, of wil je een afspraak maken? Neem contact op